Translate

2016年6月19日日曜日

寿司職人はイスラエル人!?

あるゲストさんが、お寿司を作りたいんだけど、何を買ってくればいいかな?と受付に質問しに来た。お米と、寿司酢、のり。具は何をいれるの?と聞くと、具は任せておいて!と。何ができるのかどきどき。(このときは、お寿司作ったことがあるって知らなかったので)
A visitor asked me what does he need to make sushi so I told him rice vinegar and sea weed. then I asked him what do you wanna put inside the sushi? He said leave it to me so I was curious what is he going to cook ?!( I didn't know he had a lot of experiences to make sushi at that time.)
この日はちょうど母と妹が遊びに来てくれていたので、みんなでお寿司を作ることに!
my mom and sis visited me at that day so we did it together.
お米を炊いて、その間に具材の準備。
cooked rice, prepared some ingredients.
すごく手馴れた手つきで次々に材料が切られていく。
he seemed like he got used to making sushi!

次々に作り出されるアートの数々。
he was making ' arts'


聞くところによると、昔イスラエルのおすし屋さんで2年間働いてたって。通りで手馴れているわけだ!
well he finally told us he used to work at sushi restaurant in Israel for 2 years!
わいわいしていたら、見ていた他のゲストさんが挑戦してみたいって笑。
we really enjoued making sushi then other visitor asked him to teach making sushi!
いつの間にかお寿司ワークショップになっていた。そして講師は日本人ではない笑。ここ日本だけど笑
sushi work shop started! the teacher is not Japanese even we are in Japan :p lol

出来上がったお寿司を切り分け、お皿に盛り付け。美しい☆
look! beautiful sushi !


キューイにぎり。そういえばNZでパイナップル巻いてたね!
Kiwi Nigiri. That reminds me some people make  pineapple sushi roll  in NZ!

五感で食を楽しむ。いいですね~。we enjoyed the dinner with 5 senses :)
やっぱり誰かと一緒に食べるっていいね:)
I knew eating something with good company is great !
納豆まきに挑戦!笑
they tried NATTO(fermented soy bean)
It was perfect night :) Thank you everyone!
とってもすてきなディナーでした!みんなありがとう!

0 件のコメント:

コメントを投稿